SOM POBLE,

SOM PARLAMENT,

SOM GOVERN

Per dignitat, ni un sol càrrec sancionat
Dejunem: fem salut, fem poble,
tenim fam de llibertat

Què volem

Tan bon punt un representant del poble o un càrrec polític sigui sancionat, inhabilitat o condemnat per defensar els drets de ciutadania, com el dret a decidir, iniciarem un dejuni col·lectiu que s’escamparà imparable per tot el país fins aconseguir que pugui tornar a exercir les seves funcions amb normalitat.

Un dejuni públic i col·lectiu, distribuït arreu del país, en locals cívics o socials, amb una, cinc, vint… persones que dejunen fent relleus durant dos dies o fins a una setmana cadascuna, segons les seves possibilitats i lliure compromís.

El dejuni, qui pugui només prenent aigua purificadora, es mantindrà per relleus el temps que calgui per mantenir la dignitat, per defensar els nostres representants legítims; ens hi juguem la democràcia: no volem ni podem acceptar que per defensar el dret a decidir siguin difamats, investigats, inhabilitats, sancionats i, potser condemnats.

El dejuni ens fa més conscients com a persones i ens enforteix com a poble; depura els nostres cossos i ens vincula com a membres d’una xarxa silenciosa que teixeix lligams solidaris en cada població. L’Annex “Dejunis notables” recull casos històrics que mostren la força d’aquesta reivindicació noviolenta.

 

Com participar

  • Fes-te solidari de la convocatòria inscrivint-te en aquesta web. Rebràs una confirmació.

  • Segueix les recomanacions que s’hi fan.

  • Declara l’inici i final del teu dejuni, indicant el local concret i les dates.

  • També les entitats es poden inscriure per facilitar espais controlats de dejuni.

Com fer un dejuni saludable

Un dejuni prudent no és una vaga de fam. No és un acte de privació ni de patiment: és un procés de regeneració cel·lular, de neteja del cos i d’enfortiment de l’esperit. Un dejuni col·lectiu no es fa contra ningú, no és un xantatge: és un procés voluntari de confiança en un mateix, de solidaritat amb els altres i d’enfortiment comunitari. Perquè tingui aquests efectes benèfics cal tenir en compte les recomanacions de la Nota adjunta “Dejuni”.

Qui som

Fam de Llibertat és una plataforma ciutadana integrada solidàriament per totes les persones que ens hi anem inscrivint. Els iniciadors érem amics de Lluís Maria Xirinacs.